MASTERS
OF
TODAY

Masters
of Today

Multimedia expo

Kandinsky * Francis Bacon * Hannah Arendt * Foucault * Andy Warhol * Banksy * Stephen Hawking * Kandinsky * Francis Bacon * Hannah Arendt * Foucault * Andy Warhol * Banksy * Stephen Hawking * Kandinsky * Francis Bacon * Hannah Arendt * Foucault * Andy Warhol * Banksy * Stephen Hawking * Kandinsky * Francis Bacon * Hannah Arendt * Foucault * Andy Warhol * Banksy * Stephen Hawking *

Wat hebben Rembrandt en Elon Musk gemeen? Is er een verband tussen Kandinsky en de metaverse? Waarom wordt Plato momenteel zo sterk bekritiseerd? Onze tijd lijkt op het punt te staan zich te ontvouwen, waarbij zowel kunst als wetenschap kunstmatige intelligentie zullen gebruiken om nieuwe richtingen te verkennen.

Bij grote denkers en schilders verbindt het individuele perspectief zich met breuken in de tijd waarin ze leefden. De multimedia-expo “Masters of Today” toont zeven van deze breuken in de tijd, beginnend in de 17e eeuw, toen het doordringen van materie en het overschrijden van grenzen leidden tot nieuwe ontdekkingen en de basis vormden voor de rijkdom van de Nederlanders. Deze periode van het doordringen van materie is nog niet voorbij. De expo toont zeven breuken in de tijd, patronen waarin wetenschap en kunst heel dicht bij elkaar komen. Andy Warhols kopiëren van het gezicht van Marilyn Monroe en de geboorte van de Metaverse zijn verbonden als voortkomend uit dezelfde breuk in de jaren zestig: identiteitsverlies.

Het herkennen van deze breuken en het leggen van verbindingen met het verleden en de toekomst, het zien van de prachtige beelden van Francis Bacon als een uiting van een veranderende tijd, is een geweldige ervaring en eye-opener. De kerk De Duif, een fantastisch indrukwekkend gebouw dat een bezoek waard is, zal je leiden van de 17e eeuw via Marcel Duchamp naar de wereld van Elon Musk over zeven eilanden.

Met Elon Musk, Francis Bacon, Andy Warhol, Stephen Hawking, Michel Foucault, Thomas Hertog, Banksy, Kandinsky, Einstein en andere prachtige geesten, nodigen we je uit om het multiversum van ideeën en visuals binnen te gaan.

19 JUL - 7 SEP 2024
KERK DE DUIF
PRINSENGRACHT 756
1017 LH AMSTERDAM

Lieuwe van Gogh presenteert naast de expo ‘Masters of our Time’ zijn eigen tentoonstelling met nieuw werk. Veel van deze nieuwe schilderijen kunnen gereserveerd worden voor aankoop.