AVOND
MET
Žižek& HERTOG

Openingsavond met Thomas Hertog, Slavoj Žižek & Lieuwe van Gogh

Zijn alle natuurwetten gedoemd om uiteindelijk verouderd te raken? Is er iets eeuwigdurends? Wie zijn de winnaars of verliezers van het universum? Zijn we waarnemers, of worden we gedefinieerd door onze eigen observaties?

Na 20 jaar samen te hebben gewerkt met Stephen Hawking, heeft Thomas Hertog een radicale visie ontwikkeld, diep geïnspireerd door Hawkings herziening van tijd en ruimte in de laatste jaren van zijn leven. Hij zal een buitengewoon speciale lezing geven over het ontstaan van het universum, en biedt daarbij een intrigerende kijk in de mysteries van onze kosmos.

Slavoj Žižek zal meedoen met een speciale lezing via een online verbinding om ideeën over kwantumfysica te verduidelijken. Zichzelf al lange tijd de realiteitspolitie noemend, verdedigt Žižek de werkelijkheid tegen de verdamping van materie. Laat hem, zoals altijd, onze blik verruimen op zijn prachtige manier door de juiste vragen te stellen over ons bestaan.

Lieuwe van Gogh, de zoon van Theo van Gogh en naaste verwant van Vincent, zal aanwezig zijn op deze bijzondere avond. Zijn nieuwe schilderijen zullen tentoongesteld worden in de expo "Masters of Today."

Tijdschema:
18:30 Opening // 19:00 Lezing door Thomas Hertog over het holografische universum. // 20:00 Vragen en antwoorden met Thomas Hertog // 20:30 Slavoj Žižek bespreekt de vragen over kwantumfysica en AI. // 21:15 Tweede ronde van vragen aan Thomas Hertog en Lieuwe van Gogh.

Vrijdag 19 juli, 19:00
Kerk De Duif
Early-bird tickets

*De speciale lichtkunst tijdens deze openingsavond is gemaakt door Thierry de Mey.

Office

Savage Collectives

76 Soho Rd

Birmingham B21 9BN